Future way of working

Reimagining the way we work - going hybrid
Afgerond

Centrale vraagstelling

Hoe gaat jouw organisatie de hybride manier van werken vormgeven?

Context

In 2020 hebben veel bedrijven onder druk van de COVID-19 pandemie hun werknemers begeleid om volledig vanuit huis te werken. We zoomen-, teams-vergaderen, hangout-en inmiddels allemaal.

Veel bedrijven bereiden een nieuwe combinatie van werken op afstand en werken op kantoor (of elders) voor. Dit nieuwe model van ‘hybrid working’ zou ervoor kunnen zorgen dat we betere toegang hebben tot (internationaal) talent, verhoogde productiviteit voor individuen en teams, meer individuele flexibiliteit en verbeterde work-life balans. Maar hoe maak je dit als organisatie concreet? Wat komt er allemaal bij kijken?

Wij zouden graag in een gesprek met een aantal partners uit het HR bedrijvennetwerk en verkennen hoe we deze verandering kunnen benutten en onderdeel maken van onze manier van werken.

Onderzoeksvragen

  1. Welke best practices heeft jouw organisatie op dit moment voor hybride werken?
  2. Welke voorwaarden, richtlijnen, processen, systemen en techniek horen daarbij?
  3. Wat betekent dit voor de huidige kantoor/werkomgeving en wat verandert er mogelijk?
  4. Welke cultuur en gedragsverandering is er nodig om succesvol te zijn? (o.a. voor welke zaken is deze ontwikkeling een katalysator en waar vertraagt het juist? Worden er andere eisen gesteld in de relatie tussen leidinggevenden en medewerkers, en hoe zit het met zelf organiserende teams? Welke skills & capabilities zijn belangrijk? Hoe blijven teams verbonden en hoe zit het met vitaliteit?)
  5. Hoe meet je of het succesvol is/blijft en hoe stel je bij tussentijds?

Aantal Deelnemers

Er is plek voor max 4-6 deelnemende bedrijven.

Tijdsinvestering

Datum: 29 Januari 2021 (10.00-12.00 uur), via Teams

We willen starten met een workshop van maximaal 2 uur waarin we vaststellen of en in welke vorm er een vervolg komt. Ons voorstel zou zijn om 1 keer per maand 1 a 1,5 uur virtueel samen te komen, vragen & best practices delen zodat we met elkaar leren, elkaar inspireren en elkaar op weg helpen.

Opdrachtgever

Paul Brand (NN Group)

Aanmelden

Aanmelden via esther@bedrijvennetwerkhr.nl