Dit is wat we doen

Events

We organiseren jaarlijks een groot festival.

2022

Festival Digitalisering en Employee Experience bij Capgemini. Richard van Hooijdonk, futurist en trendwatcher op de impact van digitalisering, maakte ons wakker met zijn wervelende verhaal over de mogelijkheden van digitalisering voor ons leven, werk en de wereld. Wie kiezen wij te zijn als HR om onze rol en verantwoordelijkheid te pakken op de ethische vragen en de shift in rollen, werkwijze, mindset en skills?

2020

In 2020 organiseerden we tijdens de coronaperiode een online HR Hackathon in een periode van 3 maanden om tot doorbraken te komen in barrieres in de Employee Experience. Vanuit Central Studios hadden we een live verbinding met meer dan 150 thuiswerkers.

2016-2019

Vanaf 2016 tot 2019 hebben we een vierluik gehad op basis van het overkoepelende thema “The perfect storm”. Hierin was de centrale vraag wat de vierde industriële revolutie is en gaat betekenen voor organisaties en op welke manier we hier als HR optimaal op in kunnen spelen.

Een greep uit de sprekers van de laatste jaren:

  • Elfried Klarenbeek (ONE)
  • Nicole Mills (Booking.com)
  • Thijs Fokker (Hutten)
  • Erik Mandersloot (Aberkyn)
  • Corporate Rebels
  • Erica Rijnsburger (Elenchis)
  • Jan Bommerez (auteur en specialist transformatie)
  • Klaas Ariaans (ABN AMRO, ervaringsdeskundige zelforganisatie)
  • Jaap Boonstra

Kennisbijeenkomsten

Kennisbijeenkomsten vinden plaats bij deelnemende organisaties en worden soms gecombineerd met een bedrijfsbezoek voor ‘een kijkje in de keuken’.

Tijdens kennisbijeenkomsten worden best en/of next practices gedeeld vanuit de deelnemende organisatie zelf eventueel gecombineerd met een externe spreker (specialist).

Klik hier voor het actuele aanbod aan kennissessies

Communities of Practice

We delen kennis en ervaringen met elkaar via Communities of Practice (CoP). Je kan dit zien als zelforganiserende projectgroepen.

Een brede doelgroep van HR experts of HR business partners nemen deel aan deze CoP’s. We werken graag vanuit een opdracht met actuele business en HR thema’s vanuit één van de deelnemende organisaties om de Return of Investment van de CoP’s te vergroten.

Klik hier voor het actuele aanbod aan communities of practice

Intervisie

Het delen van kennis wordt in het Bedrijvennetwerk HR gestimuleerd door met en van elkaar te leren gericht op het vergroten van het vakmanschap en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling. Intervisie biedt hierbij een structuur die het onderlinge leren verdiept en versterkt. Intervisie is een professionele uitwisseling tussen mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Het doel is de deskundigheid van de betrokkenen te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren.

Een intervisiegroep biedt een veilige omgeving om verschillende onderwerpen uit te wisselen, o.a.: het inhoudelijke werk, vraagstukken of issues, professionele ervaringen, belemmerende gevoelens, overtuigingen, organisatieveranderingen en de ontwikkelvragen hierbij. Intervisie is inspirerend en gericht op ontwikkeling. De intervisie is op basis van gelijkwaardigheid en kent geen hiërarchie. Op collegiale basis sneller professioneel tot inzichten te komen, gericht op nieuwe perspectieven en gedragsverandering. Dit versterkt tevens het lerende vermogen van de organisatie.

Ook de HR directeuren vormen met elkaar een intervisiegroep in hybride vorm: afwisselend online en op locatie. De specifieke vraagstukken voor de HR directiefunctie krijgen hier ruimte om samen te delen, onderzoeken en met en van elkaar te leren.

Klik hier voor het actuele aanbod aan intervisie

Ambassadeurs(bijeenkomsten)

Ieder bedrijf heeft twee tot vier ambassadeurs die het deelnemende bedrijf vertegenwoordigen. Dit zijn bij voorkeur naast de HR directeur of leidinggevende ook één of twee jonge talenten. Ambassadeurs die het leuk vinden om samen het netwerk vitaal te houden en daarnaast de eigen HR Community te informeren, inspireren en betrekken.

Deze ambassadeurs komen drie keer per jaar bij elkaar. De bijeenkomsten staan in het teken van netwerken en elkaar informeel ontmoeten. Daarnaast wordt er een inspirerend thema inclusief spreker geprogrammeerd. De ambassadeursbijeenkomsten vinden plaats op één van de locaties van onze deelnemende organisaties waarbij soms ook een rondleiding wordt verzorgd.

Klik hier voor een overzicht van de ambassadeurs uit jouw organisatie

Peer-to-peer

HR professionals van deelnemende organisaties kunnen een uitvraag doen naar een peer van een andere organisatie waarmee ze kunnen sparren over hun functie, persoonlijke ontwikkeling of een actueel thema. Stuur hiervoor een e-mail naar esther@bedrijvennetwerkhr.nl.

Cry out to the crowd

Soms zoek je inspiratie, een praktische tool of simpelweg een voorbeeld uit een andere organisatie. Hiervoor kunnen alle HR professionals van deelnemende organisaties een oproep doen. Deze ‘cry out to the crowd’ kan via de office manager worden gedaan. Stuur hiervoor een e-mail naar esther@bedrijvennetwerkhr.nl.


.