Kennissessie De Buitenboordmotor

11 november 2021
11:30 - 13:00
Leden van het Bedrijvennetwerk HR
Nu aanmelden via EventBrite
Maak in deze sessie kennis met De Buitenboordmotor. Geen organisatie, maar een beweging van ongeduldige systeemveranderaars.

De Buitenboordmotor is een beweging met de kracht van een buitenboordmotor. Met meer dan 900 veranderaars en vernieuwers: ondernemers, bestuurders, onderwijs- en kennisinstellingen, wetenschappers, startups en overstappers. We hebben een missie: ‘een samenleving waarin iedereen van betekenis kan zijn en blijven’. En dat vraagt om een radicaal ander arbeidsmarkt systeem.

Hoe we dat doen? We bouwen een Loopbrug van Baan naar Baan, naar groeisectoren en -beroepen waar mensen hard nodig zijn. Denk aan de gezondheidszorg, het onderwijs, de ICT en bedrijven in de energietransitie. We werken in experimenten en met “echte overstappers”, omdat we geloven dat een nieuw systeem mensen moet ondersteunen in plaats van tegenwerken. Omdat we geloven dat je moet DOEN in plaats van praten. De circulaire maatschappij begint bij een circulaire arbeidsmarkt. Want iedereen is nodig!

In deze kennissessie geven co-founders Nienke Meijer en Simone Heidema een introductie van De Buitenboordmotor. Daarna volgt een interactief vraaggesprek met de aanwezigen en delen Rabobank en Inergy ervaringen met De Buitenboordmotor met voorbeelden uit de praktijk.

Deze sessie wordt verzorgd door Simone Heidema, co-founder van De Buitenboordmotor en CEO van CPI Risk Finance & Governance, en Nienke Meijer, co-founder van De Buitenboordmotor en Supervisory Board Member.

Ook aanwezig zijn JanKees Lampe, eigenaar van Inergy en partner in het consortium van De Buitenboordmotor, Mieke Schaminée, HR Professional Lead to Grow bij Rabobank, en Bianca Verheijen, Change Management HR Personal Growth bij Rabobank, voor het delen van de ervaringen met De Buitenboordmotor.

PS. Deze kennissessie is enkel toegankelijk voor leden van het Bedrijvennetwerk HR. Vooraf vind screening plaats van alle aanmeldingen.


Meer events

Koffie-COP HR Analytics

24 mei 2022
10:30 - 11:15
Presentatie van het resultaat van data driven HR-onderzoek naar het Glazen Plafond.

Kennissessie De rol van HR bij het vergroten van digitale vaardigheden

12 mei 2022
16:00 - 17:00
In deze inspirerende sessie staan digitaal gedrag en vaardigheden centraal.

Festival Digitale transformatie en Employee Experience

10 juni 2022
12:00 - 17:00
Haalt digitale transformatie de employee experience onderuit? Gain insight, connect & be…