Strategisch hybride werken met Femke de Vries (replay)

Let op

Om bestanden en video's te kunnen downloaden en bekijken, dient u ingelogd te zijn.

Nog geen gratis account? Maak er eenvoudig een aan.

Algemeen

In een interactieve sessie nam Femke de Vries, managing partner bij &Samhoud en bijzonder hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen ons mee in overwegingen rondom het hybride werken. Key note: dit is een strategische beslissing!

Waar momenteel vooral aandacht lijkt te zijn voor efficiency en kosten, waardoor wellicht kantoorpanden al worden afgestoten en thuiswerken ‘het nieuwe normaal’ kan zijn, zouden ook andere strategische thema’s een rol moeten spelen in de besluitvorming, zoals bijvoorbeeld de noodzaak tot innovatie. De strategie van de organisatie zou een doorslaggevende factor moeten zijn in de keuze van de manier van werken. En het is een grote misvatting dat je thuis ‘werkt’ en op kantoor ‘ontmoet’, want juist het ontmoeten is een héél belangrijk onderdeel van het werk!

Femke nam ons mee in de uitdagingen en risico’s van hybride werk op het gedrag van mensen, zoals een verminderd gevoel van verbinding en vertrouwen, minder creativiteit, en een verminderd risicobewustzijn in besluitvorming, bijvoorbeeld doordat we snel willen handelen.

Ook stonden we stil bij wat dit dan betekent voor het gewenste leiderschap én ontvingen we concrete tips hoe je ook digitale tools kunt inzetten om bijvoorbeeld digitale inclusie of creativiteit te bevorderen, een e-cultuur kunt ontwerpen en uitdragen en hoe je ook je besluitvorming kunt versterken.

Kortom, een kennissessie bomvol met theorie én concrete tips&tricks.

Bestanden
Strategisch hybride werken Femke de Vries Download PDF
Svp inloggen om video te bekijken

Meer kennis en inzichten

Whitepaper Psychologische Veiligheid

Op 1 juni 2021 was het Bedrijvennetwerk HR met 420 deelnemers ruim vertegenwoordigd in de door…

HR Hackathon Employee Experience

Op 20 november 2020 stonden er twee sprekers geprogrammeerd. Heleen Mes die de kracht van Employee…

Hybride werken tijdens én na de coronacrisis (whitepaper)

De corona-crisis en de noodmaatregelen leiden tot nieuwe manieren van werken waarin er meer thuis,…