Strategisch hybride werken met Femke de Vries (replay)

Let op

Om bestanden en video's te kunnen downloaden en bekijken, dient u ingelogd te zijn.

Nog geen gratis account? Maak er eenvoudig een aan.

Algemeen

In een interactieve sessie nam Femke de Vries, managing partner bij &Samhoud en bijzonder hoogleraar bij de Rijksuniversiteit Groningen ons mee in overwegingen rondom het hybride werken. Key note: dit is een strategische beslissing!

Waar momenteel vooral aandacht lijkt te zijn voor efficiency en kosten, waardoor wellicht kantoorpanden al worden afgestoten en thuiswerken ‘het nieuwe normaal’ kan zijn, zouden ook andere strategische thema’s een rol moeten spelen in de besluitvorming, zoals bijvoorbeeld de noodzaak tot innovatie. De strategie van de organisatie zou een doorslaggevende factor moeten zijn in de keuze van de manier van werken. En het is een grote misvatting dat je thuis ‘werkt’ en op kantoor ‘ontmoet’, want juist het ontmoeten is een héél belangrijk onderdeel van het werk!

Femke nam ons mee in de uitdagingen en risico’s van hybride werk op het gedrag van mensen, zoals een verminderd gevoel van verbinding en vertrouwen, minder creativiteit, en een verminderd risicobewustzijn in besluitvorming, bijvoorbeeld doordat we snel willen handelen.

Ook stonden we stil bij wat dit dan betekent voor het gewenste leiderschap én ontvingen we concrete tips hoe je ook digitale tools kunt inzetten om bijvoorbeeld digitale inclusie of creativiteit te bevorderen, een e-cultuur kunt ontwerpen en uitdragen en hoe je ook je besluitvorming kunt versterken.

Kortom, een kennissessie bomvol met theorie én concrete tips&tricks.

Bestanden
Strategisch hybride werken Femke de Vries Download PDF
Svp inloggen om video te bekijken

Meer kennis en inzichten

Hybride Werken: maak inclusieve afspraken met de Hybride Werken Toolkit

Hoe maak je goede afspraken over hybride werken?Om dat te doen moet je een goed gesprek voeren en…

Zo organiseer je een succesvolle HR Hackathon

Lees hier ook je de HR Hackathon als HRD-tool kan inzetten!

Mobiliteitsbeleid van ANWB

In de kennissessie van 30 april 2021 vertelden Jan Jaap Krijtenburg en Juliette Reijm van de ANWB…